Referat fra møtet med Aure Kommune

Referat fra møtet med Aure Kommune

Publisert av Odd Roar Romfo den 17.02.23.

NBCC avd. Sunndal og omegn var i møte med Aure Kommune 4. januar for å diskutere mulighetene rundt tømmestasjon i kommunen.

Leder i NBCC avd. Sunndal og omegn, Odd Roar Romfo, orienterte om situasjonen og ønske om at Aure Kommune tar tak i problematikken rundt manglende tømmestasjon. Han fortalte blant annet om hvilke fasiliteter en tømmestasjon må inneholde, som tømming av toalett og gråvann, samt påfyll av vann og avfallsmottak.

Aure Kommune orienterte om hvor kommuen ligger i løypa for å få på plass en tømmestasjon. Saken er på prioritert liste i Strategisk Næringsplan og flere private aktører ser på muligheten for å på plass en tømmestasjon, bensinstasjonen på Kjelklia, på Nothaugen Camping og et par steder på Tustna, men det har ikke blitt noe konkret. Nothaugen Camping har kommet lengst i planene, og det vil med stor sannsynlighet være en tømmestasjon på plass der før sommeren 2022.

Når det gjelder avfallshåndtering er det Remidt AS som har ansvaret i Aure Kommune og de skal sette opp nytt avfallsmottak på Ertvågsøya. Dette arbeidet vil imidlertid ta litt tid.

Alle var enige om at det var et godt møte.